Zapiekane ziemniaki z serkiem topionym

Zapiekane ziemniaki z serkiem topionym
> 3-4 os.
> 60 min
łatwe
tanie
Ziemniaki, jako dodatek do mięsa z serkiem.

Składniki

  • ½ kg ziemniaków
  • 3 serki topione
  • Sól
  • Pieprz
  • 3 jajka
  • 1 szk. mleka
  • Gałka muszkatołowa

Przygotowanie

  1. 1. Ziemniaki obieramy , kroimy w plastry i gotujemy w osolonej wodzie na pół twardo.

  2. 2.Po ugotowaniu układamy jedną warstwę w naczyniu żaroodpornym.

  3. 3. Na ziemniakach połowę serka pokrojonego w plasterki.

  4. 4. Następnie drugą połowę ziemniaków.

  5. 5. Ponownie serek.

  6. 6. Jajka rozkłócić z mlekiem.

  7. 7. Doprawiać solą, pieprzem oraz gałką muszkatołową.

  8. 8. Polać ziemniaki sosem.

  9. 9. Zapiekać 20 minut w 180 ̊C.
    10. Ziemniaki gotowe.
    11. Smacznego.

Komentarze do przepisu (2)

ski_ttles 30 kwietnia 2019
Ciekawy pomysł na ziemniaki w innej odsłonie
Nevermore 30 kwietnia 2019
Czasem nie trzeba mięsa, takie zapiekanki, to można same wszamać :) Z serkiem jeszcze nie robiliśmy, więc czas... Czytaj całość »
Czasem nie trzeba mięsa, takie zapiekanki, to można same wszamać :) Z serkiem jeszcze nie robiliśmy, więc czas wypróbować, ale ziemniaki w każdej zapiekance pysznie smakują, mniami :)
Składniki
  • ½ kg ziemniaków
  • 3 serki topione
  • Sól
  • Pieprz
  • 3 jajka
  • 1 szk. mleka
  • Gałka muszkatołowa
Składniki