Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fajny dodatek do obiadu:)
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 63
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 130
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 53
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 63
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 130
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 53
Składniki
Bataty i cebulę obrać i pokroić w cienkie plasterki. Z wyparzonej pomarańczy zetrzeć skórkę i wycisnąć sok a następnie wymieszać dokładnie razem sok.skórkę i miód. Żaroodporne naczynie wysmarować tłuszczem i poukładać na zmianę plasterki batatów i cebuli. Plasterki polać mieszanką z soku,skórki i miodu a następnie posypać kardamonem,szczyptą soli a na wierzchu położyć kawałki masła i posypać bułką tartą. Zapiekać ok 25-30 min w temp 180 st Smacznego:)