Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na niecodzienne ptysie.
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 475
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1290
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 50
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 346
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 475
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1290
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 50
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 346
Składniki
Przygotowanie nadzienia: Fasolę namoczyć i ugotować z dodatkiem soli po czym odcedzić. Następnie wymieszać z żółtkami i smażyć na maśle kilka minut, stale mieszając. Pieczarki oczyścić, opłukać, cienko pokroić i przysmażyć na maśle. Wymieszać z fasolą i dobrze przyprawić do smaku. Przygotowanie: Mleko zagotować z masłem z dodatkiem soli, wsypać mąkę, odstawić z ognia i szybko mieszać do rozbicia grudek. Następnie ponownie garnek wstawić na ogień, lekko podgrzewać, stale mieszając aż ciasto stanie się lśniące. Przestudzić i miksować dodając stopniowo po jednym jajku. Formę posmarować tłuszczem, posypać mąką i wyciskać masę szprycą lub kłaść łyżką odpowiednie kształty. Piec w temperaturze 180 stopni około 25 minut, nie otwierając piekarnika. Po upieczeniu i przestudzeniu, przeciąć nożem na połówki, przygotowaną masą napełnić ptysie i gotowe podgrzać przed podaniem.