Wegańska pasta z suszonych pomidorów i ciecierzycy

Wegańska pasta z suszonych pomidorów i ciecierzycy
> 3-4 os.
> 15 min
łatwe
tanie
avatar Autor: ciacho50
Danie kuchni wegańskiej. Polecam każdemu, niezależnie od upodobań kulinarnych.

Składniki

  • Puszka ciecierzycy
  • 5 suszonych pomidorów (z zalewy w oleju)
  • Mała cebula
  • średnie jabłko
  • 3 łyżki oliwki
  • 1 łyżeczka bazylii
  • 1 łyżeczka papryki czerwonej
  • sól i pieprz czarny do smaku

Przygotowanie

  1. Cebulę obrać, poszatkować i zeszklić na oliwce. Jabłko obrać, zetrzeć na tarce o grubych oczkach i dodać do cebuli. Chwilę poddusić (2 min.). Dodać wszystkie przyprawy.
    Suszone pomidory, drobno pokroić. Soczewicę odcedzić.
    Wszystko razem połączyć i zmiksować. Podgrzewać na małym ogniu, mieszając ok. 2 minuty.
    Pasta jest doskonała na kanapki, krakersy i można również zajadać samą.

    Smacznego :)

Komentarze do przepisu (4)

Docherro 03 grudnia 2017
Ciekawa jestem jej smaku,muszę zrobić ,smacznie wygląda:)
Futka 04 grudnia 2017
Pyszna i bardzo pożywna pasta <3
GREGORHSPEED 05 grudnia 2017
Pycha <3
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • Puszka ciecierzycy
  • 5 suszonych pomidorów (z zalewy w oleju)
  • Mała cebula
  • średnie jabłko
  • 3 łyżki oliwki
  • 1 łyżeczka bazylii
  • 1 łyżeczka papryki czerwonej
  • sól i pieprz czarny do smaku
Składniki