Warzywa w śmietanie

Warzywa w śmietanie
> 3-4 os.
> 15 min
łatwe
tanie
avatar Autor: Bellapi
Miała być mizeria ale postanowiłam dodać pomidory, szczypior i koper. Wyszło pysznie i orzeźwiająco.

Składniki

  • 2 średnie zielone ogórki
  • 2 średnie pomidory
  • 1 pęczek szczypioru
  • 1 pęczek kopru
  • Sól
  • pieprz
  • ok 400 ml kwaśnej śmietany 12%
  • 2 łyżki bialego octu winnego

Przygotowanie

  1. Warzywa i zioła myjemy i osuszamy.
    Ogórka kroimy w cienkie plasterki.
    Solimy i odstawiamy aby puściły sok.
    Odlewamy nadmiar.
    Dodajemy pokrojonego w 8 pomidora, posiekany szczypior i koper.
    Wlewamy śmietanę.
    Przyprawiamy pieprzem i białym octem winnym. Ponownie mieszamy.

    Najlepiej smakuje jak odstawimy do lodówki na min. 30 min.

Komentarze do przepisu (4)

Docherro 23 kwietnia 2017
pysznie,a najlepszy ten sok:)
Bellapi 24 kwietnia 2017
o tak lubię go wymieszać np. z ryżem albo jakimś makaronem :)
Futka 25 kwietnia 2017
Pychotki <3
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 2 średnie zielone ogórki
  • 2 średnie pomidory
  • 1 pęczek szczypioru
  • 1 pęczek kopru
  • Sól
  • pieprz
  • ok 400 ml kwaśnej śmietany 12%
  • 2 łyżki bialego octu winnego
Składniki