Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zrobił mi się niedawno przepyszny farsz do naleśników/pierogów/jedzenia w formie pasty do kanapek. Można też z niego zrobić małe paszteciki, kotleciki, czy tam innego wpadnie do głowy Na zdjęciu mięsko zostało zawinięte w dietetyczne naleśniki gryczano-razowe
Pysznie i zdrowo - kolorowa sałatka z kuskusem perłowym. Bardzo sycąca i konk...
Odsłon: 18
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 46
Pistacjowiec bez pieczenia to kwintesencja słodkiej przyjemności, która zachw...
Odsłon: 1730
Pysznie i zdrowo - kolorowa sałatka z kuskusem perłowym. Bardzo sycąca i konk...
Odsłon: 18
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 46
Pistacjowiec bez pieczenia to kwintesencja słodkiej przyjemności, która zachw...
Odsłon: 1730
Składniki
Na zdjęciu mięsko zostało zawinięte w dietetyczne naleśniki gryczano-razowe
Mięso wraz z pokrojoną cebulą, liskami laurowymi oraz zielem angielskim umieszczamy w naczyniu żaroodpornym i dusimy w piekarniku (pod przykryciem, temp. 200 stopni). Gdy mięso zmięknie, wyjmujemy z naczynia i studzimy. Następnie wraz z uduszoną cebulą mielimy na gładki krem. Przyprawiamy solą, pieprzem i gałką muszkatołową tak jak lubimy najbardziej. Jeśli mięsna pasta będzie zbyt sucha, podlewamy sosem powstałym z mięsa do uzyskania pożądanej, lekkiej konsystencji. Jeśli pasta będzie wędrowała jako nadzienie do pierogów/naleśników, wbijamy surowe jajko i dokładnie mieszamy.