Tzaziki - sos do wędlin

Tzaziki - sos do wędlin
> 5-6 os.
> 60 min
łatwe
tanie
Wyborny i delikatny w smaku sos do wędlin.

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Ogórek zetrzeć na tarce, odcedzić z niego wodę. Do miąższu dodać ser, jogurt, zmiażdżony czosnek i przyprawy. Pod koniec dodać ocet. Wymieszać i rozlać do słoiczków. Tak przygotowany sos można przechowywać 3 tygodnie w lodówce.

Komentarze do przepisu (1)

Jagoda50 28 września 2016
Sos nazywa sie Tzatziki i nie dodaje sie majeranku ani tym bardziej oregano,i jeszcze jakis serek,no chyba,ze to... Czytaj całość »
Sos nazywa sie Tzatziki i nie dodaje sie majeranku ani tym bardziej oregano,i jeszcze jakis serek,no chyba,ze to jest Twoja wersja tego sosu.
Składniki