Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Od niepamiętnych czasów ten dodatek zawsze gościł na stołach mojej rodziny. Oczywiście i u mnie nie może ich zabraknąć
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 44
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 116
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 34
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 44
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 116
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 34
Składniki
śledzie odsączmy z zalewy. Zalewamy zimnym mlekiem i moczymy ok 3-4 godzin. Po tym czasie odsączamy i kroimy w ukośne paski grubości ok 1,5 cm. Cebulę kroimy w półplasterki. W słoiku na przemian układamy cebulę, śledzia posypujemy pieprzem i znów następna warstwa aż do zapełnienia słoika. Całość zalewamy olejem i odstawiamy do lodówki najlepiej na noc.