Tradycyjne Śledzie w oleju

Tradycyjne Śledzie w oleju
> > 6 os.
> > 60 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: Bellapi
Od niepamiętnych czasów ten dodatek zawsze gościł na stołach mojej rodziny. Oczywiście i u mnie nie może ich zabraknąć

Składniki

Przygotowanie

  1. śledzie odsączmy z zalewy. Zalewamy zimnym mlekiem i moczymy ok 3-4 godzin.
    Po tym czasie odsączamy i kroimy w ukośne paski grubości ok 1,5 cm.
    Cebulę kroimy w półplasterki.
    W słoiku na przemian układamy cebulę, śledzia posypujemy pieprzem i znów następna warstwa aż do zapełnienia słoika.
    Całość zalewamy olejem i odstawiamy do lodówki najlepiej na noc.

Komentarze do przepisu (2)

GREGORHSPEED 27 grudnia 2016
Podstawa <3
Bellapi 27 grudnia 2016
o tak zawsze :)
Składniki
Składniki