Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 23
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 537
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 763
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 40
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 23
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 537
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 763
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 40
Składniki
Jajka ugotować na twardo. Plastry schabu rozbić na kotlety, następnie ułożyć razem i zbić w całość. (można użyć kawałka schabu, rozkroić i rozbić)
Mięso mielone wymieszać z przyprawami i rozłożyć na schabie.
wydrążyć zagłębienia i ułożyć jajka.
zwinąć wszystko w ciasny rulon (można zabezpieczyć dratwą). Zawinąć dodatkowo ciasno w folię spożywczą.
Włożyć do foremki. (Czerwona kokilka na załączonej fotografii jest tylko po to by utrzymać mięso ciasno w foremce). Wstawić do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika i piec ok 30 minut.
Najlepiej zostawić do ostygnięcia i odwinąć. Smacznego.