Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 305
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 64
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 108
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 490
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 305
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 64
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 108
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 490
Składniki
Do wody dodać wszystkie przyprawy, pokrojoną cebulę i rozgnieciony czosnek z łupiną.
Zagotować marynatę, następnie dodać sól peklową i dokładnie wymieszać .
Ostudzić i włożyć szynkę ( musi być cała przykryta ).
Włożyć do lodówki na 5-7 dni do marynowania. Codziennie przewracać szynkę.
Po tym czasie wyjąć szynkę z marynaty i osuszyć papierowym ręcznikiem. Obwiązać sznurkiem lub włożyć do siatki (można kupić w sklepie ).
Ugotować szynkę na parze 1.5 godziny.
Po tym czasie lekko ostudzić, a następnie rozgrzać piekarnik do 150 st. i zapiec szynkę przez 15 min. Szynka w środku jest soczysta na zewnątrz lekko przypieczona. Smacznego życzę:)