Szpinak z fetą

Szpinak z fetą
> 1-2 os.
> 15 min
łatwe
tanie
avatar Autor: fafiatko
Dobrze doprawiony szpinak zawsze smakuje!

Przygotowanie

  1. Na dno garnka dałam oliwy i drobno posiekany czosnek. Na najmniejszym ogniu lekko podsmażyłam czosnek, a gdy tylko lekko zaczął się zabarwiać wrzuciłam posiekany szpinak- można też wrzucić zamrożony.
    Do świeżego szpinaku chlusnęłam trochę wody aby parowała- mrożony sam uwolni wodę. Dusiłam pod przykryciem około 8-10 minut. a mrożony do odmrożenia.
    Po wyłączeniu ognia zlałam nadmiar wody, doprawiłam pieprzem i gałką muszkatołową. Dodałam pokrojoną w kosteczkę fetę. Część się rozpuści i utworzy się pyszny sos.
    Smacznego :)

Komentarze do przepisu (10)

kucharka-amatorka 17 lutego
Proste i smaczne danie. A zimą szpinak rzeczywiście powinien zajmować wysoką lokatę.Wszystkiego dobrego!
Nevermore 17 lutego
Pyszne połączenie, mniami :)
Docherro 17 lutego
Pychotki mmm..:)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki