Szpinak w zasmażce.

Szpinak w zasmażce.
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
tanie
avatar Autor: Docherro
Podaję dzisiaj przepis na pyszny dodatek do obiadu i nie tylko. Szpinak zasmażany ,wiele osób mówi błe...na to danie...jednak ja uważam,że jest najwspanialszym dodatkiem do obiadu i do grilla. Bardzo polecam:)

Składniki

  • szpinak w liściach mrożony
  • Czosnek 4 ząbki
  • Masło 1/4 kostki
  • Mąka łyżka
  • sól, pieprz do smaku

Przygotowanie

  1. Zamrożony szpinak liście dać do garnka,podlać odrobiną wody i zagotować.Dodać wyciśnięte ząbki czosnku.
    Osobno zrobić zasmażkę z łyżki masła i łyżki mąki.
    Gorącą zasmażkę dodać do szpinaku,zagotować i można spożywać.



    Smacznego życzę!

Komentarze do przepisu (4)

Futka 09 sierpnia 2016
Pychotki <3
GREGORHSPEED 09 sierpnia 2016
Uwielbiam szpinak <3 a od niedawna w koktajlach <3
gochna55 16 sierpnia 2016
Dla bezgutenowców lepsza śmietana niż mąka - PYCHA
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • szpinak w liściach mrożony
  • Czosnek 4 ząbki
  • Masło 1/4 kostki
  • Mąka łyżka
  • sól, pieprz do smaku
Składniki