Szpinak

Szpinak
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
tanie
Bardzo lubię ten szpinak z ziemniakami i jajkiem. A Wy z czym go zjecie?

Składniki

  • Szpinak mrożony 450 g
  • Mąka pszenna 2 łyżki
  • Czosnek 1 ząbek
  • Sól
  • Olej do smażenia 1 łyżka

Przygotowanie

  1. Mąkę uprażyć na suchej patelni na kremowy kolor, pilnując aby się nie przypaliła.

  2. Uprażoną mąkę przesypać do innego naczynia i pozostawić do wystudzenia.

  3. Olej rozgrzać w rondlu, dodać szpinak oraz około pół łyżeczki soli i podgrzewać powoli aż do rozpuszczenia lodu.

  4. Czosnek przecisnąć przez praskę lub drobno posiekać i dodać do szpinaku.

  5. Całość dusić przez kilka minut.

  6. Mąkę przesiać przez sitko, dodać do szpinaku i całość dokładnie wymieszać.

Komentarze do przepisu (1)

Maudie 19 października
Od dziecka uwielbiam szpinak!
Składniki
  • Szpinak mrożony 450 g
  • Mąka pszenna 2 łyżki
  • Czosnek 1 ząbek
  • Sól
  • Olej do smażenia 1 łyżka
Składniki