Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka i smaczna przekąska, warto jeść szparagi, póki są jeszcze dostępne na straganach.
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1822
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 89
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1822
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 89
Składniki
W misce przygotowujemy salsę do szparagów, łączymy ze sobą pomidory, cebulę, czosnek, pietruszkę, miętę, sól, pieprz, oliwę i sok z cytryny.
W garnku gotujmy szparagi, ok 10 minut, zależy od ich grubości. Ważne aby przed gotowaniem oderwać szparagi w 1/3 ich długości. W czasie gotowania główki szparagów, powinny wystawać z garnka.
Zdejmujemy z ognia, odcedzamy. Szparagi kładziemy na półmisku i dodajemy salsę.