Szczawiowe pesto

Szczawiowe pesto
> 5-6 os.
> 15 min
łatwe
tanie
avatar Autor: Bellapi
Nie mogłam się oprzeć. Świeży majowy szczaw najlepszy. Do tego po garści orzechów, pestek dyni i ..........

Składniki

  • 3 garści świeżego szczawiu
  • garść obranych orzechów włoskich
  • garść obranych pestek dyni
  • ok. 80 ml oliwy z oliwek
  • 150g sera parmezan
  • sól
  • pieprz
  • 2 ząbki czosnku

Przygotowanie

  1. Szczaw przebieramy myjemy i dokładnie osuszamy. Czosnek obieramy.
    Wrzucamy do blendera. Dorzucamy orzechy i pestki dyni, ścieramy parmezan dodajemy do reszty.
    Zaczynamy blendować powoli wlewając oliwę.
    Uzyskujemy odpowiednią dla nas konsystencję.
    W razie potrzeby doprawiamy solą i pieprzem.

    Podajemy z ulubionym makaronem.

Komentarze do przepisu (6)

GREGORHSPEED 13 maja 2017
Oł! Mniam <3 <3
konhambos 14 maja 2017
pysznosci
Docherro 17 maja 2017
niebo w gębie....
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 3 garści świeżego szczawiu
  • garść obranych orzechów włoskich
  • garść obranych pestek dyni
  • ok. 80 ml oliwy z oliwek
  • 150g sera parmezan
  • sól
  • pieprz
  • 2 ząbki czosnku
Składniki