Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli chcesz napić się najpopularniejszej jesiennej kawy - pumpkin spice latte, ale nie wydając dwudziestu złotych, przygotuj prosty syrop na bazie puree z dyni.
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 361
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 96
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 101
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 48
Polecam.
Odsłon: 60
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 361
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 96
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 101
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 48
Polecam.
Odsłon: 60
Składniki
Do garnka wlej wodę, wsyp cukier brązowy oraz biały. Dodaj wszystkie przyprawy i zagotuj.
Gdy cukier oraz przyprawy się rozpuszczą, zmniejsz ogień, dodaj puree z dyni i dokładnie wymieszaj. Trzymaj na palniku jeszcze przez 2-3 minuty.
Następnie zdejmij z ognia i przelej syrop przez sitko do butelki. Odstaw do wystygnięcia i porządnie zamknij. Przechowuj w lodówce do miesiąca.