Suszone papryczki chilli

Suszone papryczki chilli
> > 6 os.
> > 60 min
łatwe
tanie
avatar Autor: Bellapi
Jak zawsze staram się nie marnować produktów, więc papryczki które już straciły swoją świeżość postanowiłam ususzyć. Można dodawać do wszystkiego wedle upodobań

Składniki

  • paryczki chilli ilość dowolna

Przygotowanie

  1. Stawiam na naturalne suszenie. Papryczki nadziewam na nitkę i wieszam w suchym i ciepłym miejscu.
    Po kilku tygodniach są suche, można je dodawać do wielu potraw.

    Innym sposobem to piekarnik nagrzać do 100 C i wstawić do piekarnika na ok 2-3 godziny przy uchylonych drzwiczkach.

    Bądź możemy skorzystać z suszarki do suszenia warzyw i owoców.

    Każdy sposób jest dobry.
    A smaki niezastąpione.

Komentarze do przepisu (8)

Futka 11 stycznia 2017
Papryczki <3 Uwielbiam :D
bellamozzarella 12 stycznia 2017
Ubóstwiam ;-) dodaję prawie do wszystkiego...no może z wyjątkiem kawy ;-)))
marysia11082 12 stycznia 2017
Mam swoje ususzone,uwielbiam je.
Uwaga na oczy,po zastosowaniu porządnie umyć ręce.
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • paryczki chilli ilość dowolna
Składniki