Suszona nać pietruszki

Przepis dnia 2014-08-30
Suszona nać pietruszki
> > 6 os.
> 15 min
łatwe
tanie
avatar Autor: BEATA1978
W zimie jak znalazł.

Składniki

  • nać pietruszki 2- 3 pęczki

Przygotowanie

  1. Nać z pietruszki myjemy, osuszamy, siekamy bardzo drobno. Następnie wrzucamy do pudełka wyłożonego papierem i wystawiamy na słońce. Nać suszymy przez około 7 dni (każdego dnia kilka godzin), następnie zsypujemy do słoiczków, które szczelnie zamykamy, aby zapach nam nie "uciekł".

Komentarze do przepisu (18)

Ewaaa 27 sierpnia 2014
jaka ona nadal zieloniutka, nic kolorku nie straciła !
Futka 28 sierpnia 2014
I na zimę, jak znalazł - swoja, suszona pietrucha :)
Konto usunięte 28 sierpnia 2014
Suszona natka na pewno się zimą przyda :)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • nać pietruszki 2- 3 pęczki
Składniki