Surówka z sałaty lodowej, ogórka, rzodkiewki, selera naciowego, bobu, szczypioru z dodatkiem sera białego.

Surówka z sałaty lodowej, ogórka, rzodkiewki, selera naciowego, bobu, szczypioru z dodatkiem sera białego.
> 5-6 os.
> > 60 min
łatwe
tanie
Surówka jest z dodatkiem pokrojonego w kostkę sera białego. Bardzo smaczna, polecam :)

Składniki

  • seler naciowy 5-6 łodyg
  • szczypior 1 pęczek
  • rzodkiewka 10 szt.
  • ogórek gruntowy 3 szt.
  • Bób 1 szklanka
  • ser twarogowy biały 20 dag.
  • Koperek
  • oliwa z pestek winogron 4-5 łyżek
  • ocet jabłkowy 1 łyżka
  • sól 1 mała płaska łyżeczka
  • pieprz pół małej łyżeczki

Przygotowanie

  1. W szklance przyrządzamy sos do surówki z oleju, octu jabłkowego, pieprzu i soli, mieszamy składniki. Seler naciowy, rzodkiewki, ogórki kroimy w kostkę, a szczypior, natkę pietruszki i koper kroimy drobno, bób gotujemy i wyciskamy ze skórki.

  2. Wszystkie pokrojone składniki które po kolei wkładaliśmy do miski dokładnie mieszamy, dodajemy przygotowany sos z oliwy, octu, pieprzu i soli. Mieszamy dokładnie wszystkie składniki, przykrywamy folią i wstawiamy do lodówki na minimum 1 godzinę. Po godzinnym schłodzeniu do surówki dodajemy pokrojony w kostkę biały ser i możemy konsumować.

  3. Smacznego :)

Składniki
  • seler naciowy 5-6 łodyg
  • szczypior 1 pęczek
  • rzodkiewka 10 szt.
  • ogórek gruntowy 3 szt.
  • Bób 1 szklanka
  • ser twarogowy biały 20 dag.
  • Koperek
  • oliwa z pestek winogron 4-5 łyżek
  • ocet jabłkowy 1 łyżka
  • sól 1 mała płaska łyżeczka
  • pieprz pół małej łyżeczki
Składniki