Surówka z pora

Surówka z pora
> 1-2 os.
> 15 min
łatwe
tanie
avatar Autor: kszczepa
Polecam surówkę z pora jako świetny dodatek do dań obiadowych - zwłaszcza dobrze smakuje jesienią i zimą kiedy brakuje świeżych warzyw

Składniki

  • 1 por (biała część)
  • 1 marchewka średnia
  • 1 jabłko
  • łyżka majonezu
  • pieprz i sól

Przygotowanie

  1. Białą część pora starannie myjemy i osuszamy.
    Kroimy w cienkie paseczki przekładamy do miski solimy.

  2. Marchew obieramy, ścieramy na tarce, dokładamy do pora.
    Jabłko obieramy, wykrawamy gniazda nasienne i ścieramy na tarce.
    Dodajemy do pora i marchewki

  3. Dodajemy majonez i pieprz, wszystko mieszamy.

  4. Smacznego :)

Komentarze do przepisu (1)

Konto usunięte 14 lutego
Moja ulubiona surówka! Tylko, że ja dodaję więcej pora i także jego zieloną część, jest ostrzejsza. :)... Czytaj całość »
Moja ulubiona surówka! Tylko, że ja dodaję więcej pora i także jego zieloną część, jest ostrzejsza. :) Idealnie komponuje się ze schabowym z piersi z kurczaka. <3
Składniki
  • 1 por (biała część)
  • 1 marchewka średnia
  • 1 jabłko
  • łyżka majonezu
  • pieprz i sól
Składniki