Surówka z Pekinki z Kukurydzą.

Surówka z Pekinki z Kukurydzą.
> 3-4 os.
> 15 min
łatwe
tanie
Prosta,Szybka i Smaczna Surówka.

Składniki

  • pół średniej pekinki
  • duża marchewka
  • pół puszki kukurydzy konserwowej
  • pół czerwonej cebuli
  • pół pęczka koperku
  • sól i pieprz do smaku
  • 3 łyżki majonezu może być fit
  • 2 łyżki jogurtu greckiego lub kwaśnej śmietany

Przygotowanie

  1. Pekinkę umyć,przekroić na pół i poszatkować drobno,posypać solą i odstawić na durszlaku na chwilę,żeby puściła sok.
    Marchewkę,obrać,umyć i zetrzeć na tarce na grubych oczkach.
    kukurydzę odcedzić z zalewy.
    Cebulę obrać,wymyć i drobno posiekać to samo z koperkiem.
    Wrzucić całość do miseczki,przyprawić solą i pieprzem do smaku,wymieszać.
    Wrzucić wymieszany majonez z jogurtem i jeszcze raz całość wymieszać.
    Schłodzić pół godz.w lodówce i można podawać do obiadu.

Komentarze do przepisu (8)

Maudie 17 lutego 2019
Pyszne!
Dolcevita-in-my-kitchen 18 lutego 2019
Bardzo lubie takie suroweczki :-)
fafiatko 18 lutego 2019
Pysznosci!
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • pół średniej pekinki
  • duża marchewka
  • pół puszki kukurydzy konserwowej
  • pół czerwonej cebuli
  • pół pęczka koperku
  • sól i pieprz do smaku
  • 3 łyżki majonezu może być fit
  • 2 łyżki jogurtu greckiego lub kwaśnej śmietany
Składniki