Surówka z ogórków gruntowych

Surówka z ogórków gruntowych
> 3-4 os.
> > 60 min
łatwe
tanie
Bardzo smaczna ,lekko octowo pikantna surówka.

Składniki

  • 500 g ogórków gruntowych
  • pęczek koperku
  • cebula
  • Sos:
  • 4 łyżki czerwonego octu winnego
  • łyżka miodu
  • 2 łyżki oliwy
  • szczypta soli
  • tabasco

Przygotowanie

  1. Ogórki i cebulę obieramy ,kroimy w cienkie plasterki. Koperek siekamy i dodajemy do ogórków.
    Ocet ,miód ,oliwę ,szczyptę soli i kilka kropel tabasco mieszamy.
    Ogórki ,cebulę i sos dokładnie ze sobą mieszamy.
    Miskę zakrywamy i odstawiamy na godzinę (temperatura pokojowa).
    Przed podaniem ponownie mieszamy.

Komentarze do przepisu (1)

Futka 30 marca 2015
pyszna i zdrowa surówka :)
Składniki
  • 500 g ogórków gruntowych
  • pęczek koperku
  • cebula
  • Sos:
  • 4 łyżki czerwonego octu winnego
  • łyżka miodu
  • 2 łyżki oliwy
  • szczypta soli
  • tabasco
Składniki