Surówka z młodej kapusty i ogórka

Surówka z młodej kapusty i ogórka
> 1-2 os.
> 15 min
łatwe
tanie
avatar Autor: jolao
Wiosenna, zielona surówka, dobra nie tylko do obiadu, ale również jako dodatek do dań z grilla.

Składniki

  • 1/4 główki młodej kapusty
  • 1/2 średniego ogórka sałatkowego
  • 2 łyżeczki posiekanego koperku
  • 1 łyżka oleju
  • duża szczypta cukru
  • sól do smaku

Przygotowanie

  1. Opłukaną kapustę szatkujemy niezbyt drobno i wrzucamy do miski. Ogórka myjemy i razem ze skórką ścieramy na dużych oczkach tarki.

    Dodajemy do kapusty i mieszamy. Doprawiamy do smaku solą i cukrem.

    Na koniec wlewamy olej, wrzucamy posiekany koperek i ponownie mieszamy.

    Podajemy zaraz po przyrządzeniu.

Komentarze do przepisu (4)

Maudie 21 maja 2018
Pyszna,szybka suróweczka:)
gochna55 22 maja 2018
...i dodaję 2 rzodkiewki starte na dużych oczkach. Bez rzodkiewek równie pyszna. Polecam :)
jolao 22 maja 2018
Takie są najlepsze ;)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 1/4 główki młodej kapusty
  • 1/2 średniego ogórka sałatkowego
  • 2 łyżeczki posiekanego koperku
  • 1 łyżka oleju
  • duża szczypta cukru
  • sól do smaku
Składniki