Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Surówka z marchewki z różnymi warzywnymi czy owocowymi dodatkami idealnie pasuje niemal do każdego dania obiadowego. Marchew doskonale komponuje się też z chrzanem, a w połączniu w jogurtem greckim i kapką cytryny będzie idealnym dodatkiem do mięs lub jako przekąska dla tych, którzy są na diecie.
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 146
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 59
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1079
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 146
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 59
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1079
Składniki
Obraną marchewkę ścieramy na tarce o dużych oczkach, podobnie jabłko ze skórką. Dodajemy chrzan. Uwaga! Jeśli używamy chrzanu ze słoiczka, musimy go odsączyć na sitku i sprawdzić jego ostrość. Jeśli nie jest zbyt ostry, dodajemy więcej niż 2 łyżki - chyba że ktoś woli, by surówka była łagodna, może dać mniej.
Marchew, jabłko, chrzan mieszamy, dodajemy jogurt, sól, pieprz, cytrynę oraz pokrojoną na drobno natkę pietruszki. Jeśli jest taka potrzeba, dodajemy odrobinę cukru.