Surówka z kiszonej kapusty.

Surówka z kiszonej kapusty.
> > 6 os.
> 30 min
łatwe
tanie
avatar Autor: danutast1
Surówka doskonale nadaje się do smażonej ryby, a święta za pasem więc warto ją wypróbować.

Składniki

  • 30 dkg kiszonej kapusty
  • 1 duża marchewka
  • 1 mała cebula
  • 1 średnie jabłko
  • 4 łyżki oleju
  • pieprz, sól, cukier do smaku

Przygotowanie

  1. Kapustę drobno kroimy, marchewkę, cebulę i jabłko ścieramy na tarce o dużych oczkach.

  2. Dodajemy olej, sól. pieprz, cukier. Dokładnie mieszamy wszystkie składniki. Pozostawiamy na 10 min do tzw. "przegryzienia się" składników. Do dekoracji można użyć świeżego koperku. Życzę smacznego :)

Komentarze do przepisu (1)

rosynka 27 listopada 2016
Bardzo pyszna!!!!
Składniki
  • 30 dkg kiszonej kapusty
  • 1 duża marchewka
  • 1 mała cebula
  • 1 średnie jabłko
  • 4 łyżki oleju
  • pieprz, sól, cukier do smaku
Składniki