Surówka z Kiszonej Kapusty

Surówka z Kiszonej Kapusty
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
tanie
avatar Autor: Bellapi
Idealna do dań mięsnych, jak i dodatek do kanapek

Składniki

  • 0,5 kg kiszonej kapusty
  • 1 średnia cebula
  • 1 średnia marchewka
  • pęczek szczypiorku
  • Pieprz
  • Cukier
  • olej lub oliwa

Przygotowanie

  1. Kapustę odciskamy. Szatkujemy drobniej. Marchewkę ścieramy na tarce o grubych oczkach. Cebulę i szczypiorek drobno siekamy.Dodajemy pieprz cukier i oliwę w proporcjach (czego kto lubi więcej). Wszystko razem mieszamy. Surówka najlepiej jak postoi ok godziny w lodówce i się przegryzie.

Komentarze do przepisu (2)

embepe13 08 lutego 2017
Dodatek winnego jabłuszka znacznie podnosi smak tej suróweczki. Pozdrawiam
Bellapi 08 lutego 2017
następnym razem nie omieszkam spróbować :)
Składniki
  • 0,5 kg kiszonej kapusty
  • 1 średnia cebula
  • 1 średnia marchewka
  • pęczek szczypiorku
  • Pieprz
  • Cukier
  • olej lub oliwa
Składniki