Surówka z kapusty, pora i jabłka

Surówka z kapusty, pora i jabłka
> 5-6 os.
> 30 min
łatwe
tanie
avatar Autor: Obserwator
Pyszny dodatek do dania głównego.

Składniki

  • pół główki niedużej białej kapusty spiczastej
  • 1 duży por
  • 2 jabłka
  • 1 marchewka
  • 2-3 łyżki majonezu
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

  1. Por przekroiłem wzdłuż na pół, i jeszcze raz na pół. Następnie skroiłem na cienkie paseczki.
    Kapustę i pora przełożyłem do miski. Ugniatałem, by warzywa nieco zmiękły. Lekko posoliłem. Odstawiłem na około 20 minut.
    Obrane jabłko i marchewkę starłem na dużych oczkach tarki. Połączyłem z kapustą i porem. Dodałem majonez, doprawiłem do smaku solą oraz pieprzem.

Komentarze do przepisu (4)

KulinarnaChwila 13 listopada 2020
super:)
konhambos 13 listopada 2020
Bardzo smaczna.
Obserwator 15 listopada 2020
Dziękuję. Jabłko ekologiczne z orodu mojej siostry.
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • pół główki niedużej białej kapusty spiczastej
  • 1 duży por
  • 2 jabłka
  • 1 marchewka
  • 2-3 łyżki majonezu
  • sól
  • pieprz
Składniki