Surówka z kapusty pekińskiej z sosem czosnkowo-ziołowym

Surówka z kapusty pekińskiej z sosem czosnkowo-ziołowym
> 3-4 os.
> 15 min
łatwe
tanie
Pyszna surówka do obiadu. Polecam ten sos również do surówki z młodej kapusty. Pycha.

Składniki

  • średnia główka kapusty pekińskiej
  • mała puszka kukurydzy
  • papryka czerwona
  • ząbek czosnku
  • 75 ml oliwy z oliwek
  • szczypta cukru
  • zioła (koperek ,bazylia ,oregano ,natka pietruszka) ilość i rodzaje zależne od upodobań
  • sok z cytryny
  • sól ,pieprz

Przygotowanie

  1. Kapustę płuczemy i szatkujemy. Dodajemy osączoną z zalewy kukurydzę oraz pokrojoną w kostkę paprykę. Do oliwy dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek ,posiekane zioła ,odrobinę cukru ,kilka łyżek soku z cytryny i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Dokładnie mieszamy ,najlepiej w słoiku z nakrętką. Dodajemy do kapusty i dokładnie mieszamy.

Komentarze do przepisu (3)

Ewaaa 01 czerwca 2014
uwielbiam... :)
konhambos 01 czerwca 2014
Kukurydza z papryka jest juz swietnym polaczeniem - z cala reszta po prostu pyszne.
janka13 01 czerwca 2014
Mój smaczek, lubię takie.
Składniki
  • średnia główka kapusty pekińskiej
  • mała puszka kukurydzy
  • papryka czerwona
  • ząbek czosnku
  • 75 ml oliwy z oliwek
  • szczypta cukru
  • zioła (koperek ,bazylia ,oregano ,natka pietruszka) ilość i rodzaje zależne od upodobań
  • sok z cytryny
  • sól ,pieprz
Składniki