Surówka z kapusty pekińskiej z miodowym dressingiem

Surówka z kapusty pekińskiej z miodowym dressingiem
> 3-4 os.
> 15 min
łatwe
tanie
Prosto ,szybko i smacznie. Dodatek do dań głównych. Wystarczy 5 min i gotowa.

Składniki

  • mała kapusta pekińska
  • Dressing:
  • 70 ml oliwy z oliwek
  • łyżka musztardy dijon
  • łyżeczka octu ryżowego
  • 50 ml miodu
  • pieprz

Przygotowanie

  1. Kapustę szatkujemy.
    Przygotowujemy dressing. Oliwę ,musztardę ,ocet ,miód dokładnie ze sobą łączymy ,doprawiamy do smaku pieprzem.
    Dressing wlewamy do kapusty ,mieszamy i odstawiamy na 30 min do lodówki.

Komentarze do przepisu (1)

Futka 16 kwietnia 2015
Pyszne połączenie :)
Składniki
  • mała kapusta pekińska
  • Dressing:
  • 70 ml oliwy z oliwek
  • łyżka musztardy dijon
  • łyżeczka octu ryżowego
  • 50 ml miodu
  • pieprz
Składniki