Surówka z kapusty pekińskiej z jarmużem.

Surówka z kapusty pekińskiej z jarmużem.
> 5-6 os.
> 30 min
łatwe
tanie
avatar Autor: danutast1
Szybka surówka do obiadu.

Składniki

Przygotowanie

  1. Jarmuż drobno pokroić, posolić i odstawić na 20 min. następnie odcisnąć, aby pozbyć się goryczki.

  2. Kapustę obrać i cienko pokroić, marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach, cebulę obrać i również zetrzeć na tarce.

  3. Słonecznik uprażyć na suchej patelni.

  4. Wszystkie składniki przełożyć do miski, dodać musztardę, olej, cukier, sól i pieprz. Wszystko dokładnie wymieszać. Wstawić do lodówki na godzinę przed podaniem, aby się wszystkie składniki "przegryzły".Jeżeli ktoś nie lubi jarmużu to może go pominąć, surówka też jest dobra. Życzę smacznego!

Składniki
Składniki