Surówka z kapusty pekińskiej i ogórka konserwowego

Surówka z kapusty pekińskiej i ogórka konserwowego
> 3-4 os.
> 15 min
łatwe
tanie
Szybka w przygotowaniu surówka idealnie nada się do dania głównego. Szczególnie polecamy do kotletów schabowych lub innych panierowanych mięs.

Składniki

  • mała kapusta pekińska
  • 8 ogórków konserwowych
  • 2 łyżki majonezu
  • 3 łyżki zalewy z ogórków
  • sól i pieprz

Przygotowanie

  1. Kapustę drobno kroimy. Dodajemy pokrojone w drobną kostkę ogórki ,majonez i dokładnie ze sobą łączymy. Majonez mieszamy z zalewą ,do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy do kapusty i ponownie wszystko mieszamy. Wstawiamy do lodówki na min 20 min.

Komentarze do przepisu (3)

lidka5x5 17 stycznia 2015
Też prawie taką robię bo dodaję jeszcze pora :)
GREGORHSPEED 17 stycznia 2015
Muszę spróbować ,pora bardzo lubię :D
Futka 17 stycznia 2015
super suróweczka :)
Składniki
  • mała kapusta pekińska
  • 8 ogórków konserwowych
  • 2 łyżki majonezu
  • 3 łyżki zalewy z ogórków
  • sól i pieprz
Składniki