Surówka z kapusty pekińskiej

Surówka z kapusty pekińskiej
> 3-4 os.
> 15 min
łatwe
tanie
avatar Autor: Katrinaa
surówka do obiadu

Składniki

  • 1 mała kapusta pekińska
  • 1 marchewka
  • 1 jabłko
  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżka majonezu
  • 3 łyżki jogurtu naturalnego
  • Sól, pieprz
  • Sok z cytryny

Przygotowanie

  1. Kapustę i cebulę posiekać. Jabłko i marchewkę zetrzeć na tarce.
    Składniki wymieszać i skropić sokiem z cytryny.
    Przygotować sos: majonez wymieszać z jogurtem, przyprawić solą, pieprzem i dodać starty czosnek i wymieszać.
    Surówkę połączyć z sosem.
    Smacznego!

Komentarze do przepisu (4)

danielek 14 stycznia 2019
Dobre :)
dociekliwy 04 lutego 2019
Czekam na przepis jak ugotować jajka na twardo
ekonto 04 lutego 2019
Bardzo dobra taka surówka, robię ją od dawna
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 1 mała kapusta pekińska
  • 1 marchewka
  • 1 jabłko
  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżka majonezu
  • 3 łyżki jogurtu naturalnego
  • Sól, pieprz
  • Sok z cytryny
Składniki