Surówka z kapusty pekińskiej

Surówka z kapusty pekińskiej
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
tanie
avatar Autor: Obserwator
Smaczna, prosta w wykonaniu. Sprawdza się do różnych mięs, jak i do ryb.

Składniki

  • 1 mała kapusta pekińska
  • 1 średnia marchewka
  • Sos : 1 łyżka musztardy
  • 3 łyżki oliwy
  • 1 łyżka miodu
  • sok z połowy cytryny
  • sól
  • pieprz
  • trybula

Przygotowanie

  1. Umytą kapustę poszatkowałem, posoliłem. Marchewkę starłem na grubych oczkach, dodałem do kapusty, wymieszałem.
    Składniki sosu wymieszałem, polałem kapustę sosem krótko przed podaniem.

Komentarze do przepisu (1)

Futka 31 stycznia 2016
Pyszna, zdrowa i smakowita surówka :)
Składniki
  • 1 mała kapusta pekińska
  • 1 średnia marchewka
  • Sos : 1 łyżka musztardy
  • 3 łyżki oliwy
  • 1 łyżka miodu
  • sok z połowy cytryny
  • sól
  • pieprz
  • trybula
Składniki