Surówka z kapusty kiszonej i marchewki

Surówka z kapusty kiszonej i marchewki
> 3-4 os.
> 15 min
łatwe
tanie
avatar Autor: Kasiek189
Kapusta kiszona pozytywnie wpływa na układ pokarmowy, a z dodatkiem marchewki i oliwy tworzy smaczny dodatek do obiadu.

Składniki

  • 0.5 kg kapusty kiszonej
  • 1 średnia marchewka
  • 3 łyżki oleju lnianego/oliwy
  • pieprz

Przygotowanie

  1. Kapustę kiszoną drobno siekamy. Marchewkę ścieramy na tarce o grubych oczkach

  2. Wrzucamy do większej miski, dolewamy olej lniany lub oliwę i przyprawiamy. Dokładnie mieszamy.

  3. Po przygotowaniu surówki polecam na przynajmniej godzinkę odstawić ją do lodówki. Wtedy smaki się przejdą i będzie jeszcze smaczniejsza.

Komentarze do przepisu (1)

pelen_brzuszek 24 marca 2019
najlepsza!
Składniki
  • 0.5 kg kapusty kiszonej
  • 1 średnia marchewka
  • 3 łyżki oleju lnianego/oliwy
  • pieprz
Składniki