Surówka z czerwonej kapusty z marchewką

Surówka z czerwonej kapusty z marchewką
> 5-6 os.
> 60 min
łatwe
tanie
avatar Autor: Bellapi
Surówki dostarczają nam bardzo dużo witamin, do tego są smacznym dodatkiem do wielu dań. Jesień w pełni więc wykorzystujemy co się tylko da.

Składniki

  • pół główki czerwonej kapusty
  • 2 średnie marchewki
  • pieprz
  • sól
  • 2 łyżki musztardy miodowej
  • 3 łyżki dobrego majonezu

Przygotowanie

  1. Kapustę drobno szatkujemy. Marchew obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Dodajemy do kapusty. Całość doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy rękami zgniatając lekko kapustę. Odstawiamy na ok. 30 min aby kapusta stała się miękka.
    Po tym czasie dodajemy musztardę i majonez. Dokładnie mieszamy.
    Podajemy do dań głównych.

Komentarze do przepisu (6)

Maudie 19 listopada
Pyszna i zdrowa surówka :)
Docherro 19 listopada
Przepyszna ...:)
Futka 22 listopada
Idealna do obiadu :)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • pół główki czerwonej kapusty
  • 2 średnie marchewki
  • pieprz
  • sól
  • 2 łyżki musztardy miodowej
  • 3 łyżki dobrego majonezu
Składniki