Surówka z czerwonej kapusty

Surówka z czerwonej kapusty
> > 6 os.
> 30 min
łatwe
tanie
avatar Autor: Bellapi
Uwielbiamy świeże surówki. Ta szczególnie przypadła nam do gustu. Smakuje fantastycznie.

Składniki

  • 1/2 główki czerwonej kapusty
  • 1 cutryna
  • 2 jabłka
  • 3 kiszone ogórki
  • 1 czerwona cebula
  • pół pęczka natki pietruszki
  • oliwa
  • cukier
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

  1. Kapustę drobno szatkujemy, skrapiamy sokiem z cytryny i odstawiamy na jakieś 10 min.
    W tym czasie ścieramy jabłka na tarce o dużych oczkach oraz ogórki do osobnej miski, cebulę i natkę pietruszki drobno siekamy.
    Dodajemy wszystko do kapusty ( górki bez soku który został po starciu ), wlewamy ok 1,5 łyżki oliwy i dodajemy sól, pieprz
    i cukier według uznania.

    Podajemy do obiadu :)

Komentarze do przepisu (8)

Obserwator 01 września 2017
Też niedawno robiłem. Pyszna Twoja.
GREGORHSPEED 01 września 2017
Fajny dodatek w postaci kiszonych ogórków <3
Nevermore 02 września 2017
Idealna do obiadu, chyba dziś zrobimy, bo to samo zdrowie :)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 1/2 główki czerwonej kapusty
  • 1 cutryna
  • 2 jabłka
  • 3 kiszone ogórki
  • 1 czerwona cebula
  • pół pęczka natki pietruszki
  • oliwa
  • cukier
  • sól
  • pieprz
Składniki