Surówka z czarnej rzepy ze szczypiorem, rzodkiewką i wiejskim serkiem.

Surówka z czarnej rzepy ze szczypiorem, rzodkiewką i wiejskim serkiem.
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
tanie
Surówka ze startej na średnich oczkach czarnej rzepy, pokrojonej drobno rzodkiewki, szczypiorku oraz dodanym wiejskim serkiem.

Składniki

  • czarna rzepa 1 średnia szt.
  • rzodkiewki 2 szt.
  • szczypior pół pęczka
  • Serek wiejski 4 łyżeczki
  • śmietana 4 łyżeczki
  • sól do smaku

Przygotowanie

  1. Rzepę obieramy, płuczemy w bieżącej wodzie, trzemy na średnich oczkach. Rzodkiewki i szczypior drobno kroimy, dodajemy do startej rzepy. Dodajemy serek wiejski i śmietanę, solimy do smaku. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy. Surówkę odstawiamy przykrytą folią spożywczą na 30 minut. Po tym czasie surówka jest gotowa do spożywania. Idealna jako dodatek do drugich dań.

    Smacznego!!!

Komentarze do przepisu (4)

fafiatko 12 grudnia 2018
Ale zdrowe pysznosci!
bryssska 12 grudnia 2018
Fajne połączenie ;-D
babcitereskiciasta 12 grudnia 2018
Widać że wszystko z domowych produktów, brawo.Jest na pewno, zdrowa i pyszna.:)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • czarna rzepa 1 średnia szt.
  • rzodkiewki 2 szt.
  • szczypior pół pęczka
  • Serek wiejski 4 łyżeczki
  • śmietana 4 łyżeczki
  • sól do smaku
Składniki