Surówka z cebuli

Surówka z cebuli
> 3-4 os.
> 15 min
łatwe
tanie
Pikantna surówka do mięs.

Składniki

  • 4-6 szalotek
  • 2 średniej wielkości czerwone cebule
  • papryka czerwona
  • 4 łyżki octu jabłkowego
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • cukier
  • sól ,pieprz

Przygotowanie

  1. Szalotki obrałem i cienko pokroiłem w krążki.
    Czerwone cebule obrałem i pokroiłem w drobną kostkę.
    Paprykę opłukałem ,usunąłem gniazdo nasienne i pokroiłem w 2 cm cienkie paski.
    Szalotki ,czerwone cebule ,paprykę wymieszałem z octem jabłkowym i oliwą. Do smaku doprawiłem cukrem ,solą i pieprzem.
    Odstawiłem na godzinę w ciepłe miejsce ,do "przegryzienia" się wszystkich składników.

Komentarze do przepisu (11)

Konto usunięte 26 marca 2014
Jak nie ma nic innego,dobra i cebula.
Ewaaa 26 marca 2014
pycha suróweczka !
Konto usunięte 26 marca 2014
pyszne musi być:)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 4-6 szalotek
  • 2 średniej wielkości czerwone cebule
  • papryka czerwona
  • 4 łyżki octu jabłkowego
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • cukier
  • sól ,pieprz
Składniki