Surówka obiadowa

Surówka obiadowa
> 3-4 os.
> 15 min
łatwe
tanie
Smaczny, kolorowy dodatek do obiadu.

Składniki

  • 1/2 średniej kapusty pekińskiej
  • 1 czerwona cebula
  • 1 czerwona papryka
  • 1 marchewka
  • sos winegret: sól, pieprz, papryka ostra, 3-4 łyżki oliwy extra virgin, 3-4 łyżki soku z cytryny

Przygotowanie

  1. Kapustę drobno pokroić. Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Cebulę pokroić w piórka. Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne i również pokroić. Przygotowanym sosem winegret polać surówkę i wymieszać.

Komentarze do przepisu (6)

bryssska 14 listopada 2018
Same witaminy, pyszny dodatek do obiadu ;-D
fafiatko 14 listopada 2018
Klasyka jest najsmaczniejza!
basiliana 15 listopada 2018
Szybka i bardzo smaczna surówka do obiadu.
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 1/2 średniej kapusty pekińskiej
  • 1 czerwona cebula
  • 1 czerwona papryka
  • 1 marchewka
  • sos winegret: sól, pieprz, papryka ostra, 3-4 łyżki oliwy extra virgin, 3-4 łyżki soku z cytryny
Składniki