Surówka do ryby

Surówka do ryby
> 5-6 os.
> 15 min
łatwe
tanie
Pyszna suróweczka pasująca idealnie do ryby, najlepsza wychodzi z młodej kapusty. Przepis znalazłam dawno temu właśnie na Smakerze, ale przepadł gdzieś bez wieści, więc postanowiłam się nim podzielić.

Składniki

  • pół kilo kapusty kiszonej (najlepsza młoda)
  • 2 świeże ogórki
  • pół pęczka koperku
  • sól i pieprz do smaku
  • 2 łyżki oliwy

Przygotowanie

  1. Kapustę odcisnąć i pokroić, ogórka zetrzeć na tarce jarzynowej i odcisnąć nadmiar soku. Koperek posiekać. Wszystkie składniki wymieszać, dodać oliwę, sól i pieprz do smaku. Wstawić do lodówki do "przegryzienia".

Składniki
  • pół kilo kapusty kiszonej (najlepsza młoda)
  • 2 świeże ogórki
  • pół pęczka koperku
  • sól i pieprz do smaku
  • 2 łyżki oliwy
Składniki