Super prosty pasztet drobiowy bez pieczenia

Super prosty pasztet drobiowy bez pieczenia
> 3-4 os.
> 15 min
łatwe
tanie
Niedawno dostaliśmy od znajomej przepis na pasztet drobiowy. Niektórzy może powiedzą, że to raczej pasta. Nie będziemy się sprzeczać. Przepis jest prosty a efekt… SUPER!!! Przestaniecie kupować gotowe paszteciki. My już dawno tego nie robimy. Wystarczy uważnie przeczytać na opakowaniu, co jest w środku. A tutaj mamy pyszny efekt niewielkim nakładem sił i środków. I czasami jednocześnie sposób na zagospodarowanie resztek z obiadu. Spróbujcie sami.

Składniki

  • 1 udko z kurczaka ugotowane lub usmażone
  • 3 jajka ugotowane na twardo
  • 6 łyżek pikantnego ketchupu
  • 3-4 łyżki majonezu
  • 1 łyżka masła
  • sól, pieprz do smaku

Przygotowanie

  1. Mięso z udka, po oddzieleniu od kości i chrząstek, powinno ważyć ok. 20 dag.

    Kroimy je na mniejsze kawałki.

    Jajka na twardo kroimy na mniejsze części.

    Wrzucamy do blendera, dodajemy masło oraz ketchup.

    Blendujemy na gładką masę.

  2. Dodajemy majonez, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Ponownie blendujemy.

    Przekładamy do miseczki lub pojemniczka i wkładamy do lodówki.

    Po dwóch, trzech godzinach nadaje się do spożycia.

Komentarze do przepisu (8)

Kardamonovy 05 września 2017
Kradnę. :)
Bellapi 06 września 2017
pyszny i taki prosty :)
GREGORHSPEED 06 września 2017
I ja też ukradnę :P
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 1 udko z kurczaka ugotowane lub usmażone
  • 3 jajka ugotowane na twardo
  • 6 łyżek pikantnego ketchupu
  • 3-4 łyżki majonezu
  • 1 łyżka masła
  • sól, pieprz do smaku
Składniki