Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sos z grzybów leśnych, z podgrzybków. Sos ten możemy podawać z różnymi makaronami, kluskami, ziemniakami i wszystkimi kaszami. Polecam.
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 372
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 264
Aksamitny krem pomidorowy z niespodzianką.
Odsłon: 260
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 247
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 81
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 372
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 264
Aksamitny krem pomidorowy z niespodzianką.
Odsłon: 260
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 247
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 81
Składniki
Podgrzybki w sosie własnym.
W pół litrze wody gotujemy suszoną włoszczyznę z pastą rosołową, liśćmi laurowymi i zielem angielskim. Zawartość słoika z grzybami wykładamy na durszlak, odcedzamy wywar z grzybów. Do gotującego się wywaru z włoszczyzny dodajemy wywar z grzybów.
Grzybki rozdrabniamy nożem na mniejsze kawałki.
Jeżeli warzywa z włoszczyzny będą miękkie dodajemy do garnczka grzyby, doprowadzamy do zagotowania, dodajemy pokrojoną natkę pietruszki z koprem, doprawiamy pieprzem i solą. Zagęszczamy sos mąką i zabielamy śmietaną. Gotujemy jeszcze kilka minut cały czas mieszając żeby mąka dobrze połączyła się z sosem. Smacznego!!!