Sos z mango do mięs

Sos z mango do mięs
> 1-2 os.
> 15 min
łatwe
tanie
avatar Autor: fafiatko
Idealnie podkreśla smak grillowanych mięs. Kwaśny z nutką egzotyki.

Przygotowanie

  1. Połowę pomidora starłam na grubym oczku, a druga połowę drobniutko posiekałam. Dodałam posiekana cebulę i szczypiorek. Mango było tak dojrzałe, że rozgniotłam widelcem. Sos doprawiłam octem balsamicznym i solą i chili. Genialnie pasuje do mięsa.

  2. Do sosu podałam kofty jagnięce:
    -400 dag mielonej jagnięciny
    - jajo
    - bułka tarta
    - cebula starta
    - czosnek 1 ząb starty
    - kolendra
    - kumin
    - chili i papryka słodka
    - cynamon
    - sól
    - mięta siekana

  3. Z braku dobrej pogody usmażyłam je na żeliwnej patelni grillowej.

  4. :D

  5. Smacznego :)

Komentarze do przepisu (28)

KulinarnaChwila 06 maja
Pyszotka:)
kuchmariola63 06 maja
Musi być dobrym dodatkiem do grillowanego mięsa :)
Nevermore 06 maja
Miodzio, biorę na przyszłego grilla :)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki