Sos z borowików do wszystkich potraw.

Sos z borowików do wszystkich potraw.
> 3-4 os.
> 30 min
średnie
przystępne
avatar Autor: polkangaroo
Aromatyczny sos do każdej potrawy.

Składniki

  • borowiki, 3-4 średnie
  • cebula
  • sól
  • pieprz
  • masło
  • kwaśna śmietana, szklanka

Przygotowanie

  1. Oczyszczone grzyby pokroić na cienkie plasterki i dusić na maśle z posiekaną cebulą, odrobiną soli i pieprzu. Mieszając często aby się nie przypaliły dusić ok. 10 min.następnie posypać lekko mąką, zalać szklanką kwaśnej śmietany i dusić jeszcze 15 minut.

  2. Jest to najbardziej aromatyczny sos ze wszystkich jakie znam. Na zdrowie.

Komentarze do przepisu (3)

Mole3 18 września 2009
Miód na me serce! Już czuję ten zapach. :)
madziak 19 września 2009
Z dodatkiem świezej natki pietruszki - poezja ;)
Konto usunięte 29 sierpnia 2012
Piękne prawdziwki i sos przepyszny.Spróbuj też zrobić ze słodką śmietaną z jedną łyżeczką mąki, też... Czytaj całość »
Piękne prawdziwki i sos przepyszny.Spróbuj też zrobić ze słodką śmietaną z jedną łyżeczką mąki, też jest pyszny. Pozdrawiam
Składniki
  • borowiki, 3-4 średnie
  • cebula
  • sól
  • pieprz
  • masło
  • kwaśna śmietana, szklanka
Składniki