Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosty sos do potraw z grilla, ale nie tylko, do różnych smażonych i pieczonych mięs, ale też doskonały do placków ziemniaczanych czy placków z cukinii.
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 87
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1669
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 26
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1576
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 87
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1669
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 26
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1576
Składniki
Ogórki myjemy i ścieramy razem ze skórką na tarełku. Delikatnie solimy, a po chwili odciskamy z nich sok
Do ogórków dodajemy poszatkowany koperek i przeciśnięty przez praskę czosnek
Następnie ogórki, czosnek i koperek łączymy z jogurtem. Dodajemy sól i pieprz i dokładnie mieszamy
Odstawiamy na pół godziny do lodówki, aby smaki się "przegryzły"
Podajemy do dań z grilla czy też placków ziemniaczanych czy placków z cukinii