Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki do zrobienia. Bywa, że z różnych względów nie mamy czasu na zrobienie domowego pysznego sosu. Wówczas polecam taką, pół domową wersję. Bardzo dobrze się sprawdził jako dodatek do mięska.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 117
Takie gomółki robi się w mojej rodzinie co roku do koszyczka Wielkanocnego, a...
Odsłon: 1302
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1065
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 90
Sałatka śniadaniowa z grzanek, natki pietruszki, ziela estragonu, ziemniaczkó...
Odsłon: 65
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 117
Takie gomółki robi się w mojej rodzinie co roku do koszyczka Wielkanocnego, a...
Odsłon: 1302
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1065
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 90
Sałatka śniadaniowa z grzanek, natki pietruszki, ziela estragonu, ziemniaczkó...
Odsłon: 65
Składniki
Paprykę pokroić w kostkę. Obrać cebulę i czosnek. Cebulę pokroić w piórka, czosnek w plasterki. Wszystkie warzywa podsmażyć na smalcu. Następnie dolać szklankę wody, dusić warzywa pod przykryciem, aż nieco zmiękną. Sos w proszku utrzeć z 4 łyżkami wody. Gdy zawiesina będzie miała jednolitą konsystencję wlać ją do rondelka z duszonymi warzywami. Sos mieszać powoli do momentu aż zgęstnieje. Jeżeli nasz smak tak nam dyktuje, całość doprawić sola i pieprzem. Uwaga: W zależności od tego jaką gęstość sosu preferujemy, można dodać trochę mniej lub więcej wody, niż podaję. Sos podawać do mięsa. Smacznego :)