Sos pomidorowy do gołąbków bez zawijania.

Sos pomidorowy do gołąbków bez zawijania.
> 5-6 os.
> 15 min
łatwe
tanie
avatar Autor: Docherro
Sos tak przygotowany jest świetny do gołąbków jak również do dań mięsnych.

Składniki

  • kopiata łyżka mąki pszennej
  • 1/4 kostki masła
  • 4 łyżeczki koncentratu pomidorowego
  • 3 ząbki czosnku
  • kilka łodyżek bazylii
  • sól i pieprz ,oraz maggi
  • bulion warzywny około 700ml

Przygotowanie

  1. Mąkę zasmażyć na maśle .Pod koniec zasmażania dać koncentrat i chwilę zasmażyć razem,

    Podlać bulionem ,cały czas mieszać by nie było chrupek.

    Czosnek drobno posiekać dodać do sosu.
    Jeśli sos bardzo zgęstnieje dolać jeszcze stopniowo bulion.

    Na końcu wrzucić pokrojoną bazylię.
    Zagotować doprawić do smaku przyprawami.



    Smacznego życzę!

Komentarze do przepisu (21)

fafiatko 12 grudnia 2019
Wyglada bardzo smacznie! zapisuje, bo zawsze mam problem z utrafieniem do idealu.
KulinarnaChwila 13 grudnia 2019
Pyszotka :)
kucharka-amatorka 13 grudnia 2019
Dzięki za przepis - przyda się.
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • kopiata łyżka mąki pszennej
  • 1/4 kostki masła
  • 4 łyżeczki koncentratu pomidorowego
  • 3 ząbki czosnku
  • kilka łodyżek bazylii
  • sól i pieprz ,oraz maggi
  • bulion warzywny około 700ml
Składniki