Sos pomidorowy do gołąbków.

Sos pomidorowy do gołąbków.
> 5-6 os.
> 30 min
łatwe
tanie
avatar Autor: Docherro
Super sosik,lekko kwaskowy nadaje się nie tylko do gołąbków,może też być do duszonego mięsa.

Składniki

  • Mąka 1-2 łyżki
  • Masło 1-2 łyżki
  • Przecier pomidorowy słoiczek
  • pieprz,wegeta,magii
  • Bulion około 700ml

Przygotowanie

  1. Z mąki i masła zrobić zasmażkę,dodać przecier pomidorowy i jeszcze chwilę zasmażyć.
    Podlać bulionem,dodawać stopniowo by sos nie wyszedł za rzadki, ani za gęsty.
    Doprawić do smaku pieprzem,wegetą i magii.

    Smacznego życzę!

Komentarze do przepisu (1)

GREGORHSPEED 04 czerwca 2016
Robię podobnie <3 Pycha <3
Składniki
  • Mąka 1-2 łyżki
  • Masło 1-2 łyżki
  • Przecier pomidorowy słoiczek
  • pieprz,wegeta,magii
  • Bulion około 700ml
Składniki