Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj polecam sos pietruszkowy na ciepło, najlepiej skomponuje się z rybą. Rybę dodajemy do sosu w trakcie gotowania, a przed dodaniem pietruszki. Tak przyrządzana ryba będzie krucha, delikatna i nie zrobi się sucha. Ryba w sosie pietruszkowym jest tradycyjnym daniem angielskim. Polecam!
Dbasz o zdrowe odżywianie oraz odpowiednią ilość białka, w każdym posiłku? Je...
Odsłon: 51
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 396
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 982
Dbasz o zdrowe odżywianie oraz odpowiednią ilość białka, w każdym posiłku? Je...
Odsłon: 51
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 396
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 982
Składniki
W rondelku rozpuszczamy masło, dodajemy mąkę i podsmażamy chwilę. Następnie stopniowo dodajemy mleko cały czas mieszając trzepaczką. Gdy powstanie jednolity sos dodajemy kostkę rosołową i mieszamy. Podgrzewamy na wolnym ogniu, aż sos zgęstnieje, pod koniec dodajemy posiekaną natkę oraz przyprawy.
W rondelku rozpuszczamy masło, dodajemy mąkę i podsmażamy chwilę. Następnie stopniowo dodajemy mleko cały czas mieszając trzepaczką. Gdy powstanie jednolity sos dodajemy kostkę rosołową i mieszamy. Podgrzewamy na wolnym ogniu, aż sos zgęstnieje, pod koniec dodajemy posiekaną natkę oraz przyprawy.