Sos pieczarkowy ze śmietaną

Sos pieczarkowy ze śmietaną
> 1-2 os.
> 15 min
średnie
przystępne
Można podawać do mięs, makaronów i kasz. Szybkie i proste..

Składniki

  • pieczarki, 25dag
  • cebula, 1
  • łyżka masła, lub margaryny
  • mąka, 2 łyżki
  • szklanka śmietany
  • szklanka wody
  • pieprz,sól

Przygotowanie

  1. Posiekaną cebulę włożyć na rozgrzany tłuszcz,smażyć ok.5 min, nie rumieniąc. Dodać umyte i posiekane pieczarki,wlać szklankę wody. dusić do miękkości, doprawić solą i pieprzem. Wlać śmietanę wymieszaną z mąką. Zagotować..

Składniki
  • pieczarki, 25dag
  • cebula, 1
  • łyżka masła, lub margaryny
  • mąka, 2 łyżki
  • szklanka śmietany
  • szklanka wody
  • pieprz,sól
Składniki